четвер, 29 жовтня 2015 р.

Проект «Шкільна академія підприємництва 3» триває: навчання вчителів географії у Херсонській області

23 жовтня 2015 року на базі Скадовського районного методичного кабінету, в рамках міжрайонного семінару, відбулося навчання вчителів географії, які залучені до участі в польсько-українському проекті «Шкільна академія підприємництва 3».
Учасників семінару привітала Наталія Євгенівна Білоус, завідувач Комунальної установи «Скадовський районний методичний кабінет».  Наталія Євгенівна зазначила, що цей проект надзвичайно необхідний українській освіті, оскільки дає можливість формувати підприємницьку компетентність в учнів не тільки на уроках економіки, а й у рамках вивчення інших дисциплін.

Навчання проводила Зоя Володимирівна Філончук, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-методичної лабораторії географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», яка представила наступні питання:
  1. Шкільна академія підприємництва 3: витоки проекту, етапи впровадження, результати та перспективи.
  2. Підприємливість та підприємництво. Підприємницька компетентність як основа конкурентоздатності сучасної особистості.
  3. Розвиток рис підприємливості та ініціативності на уроках географії через активні форми навчання.
    Працюючи в групах, учителі географії здійснили огляд активних методів, придатних до розробки конспектів уроків з підприємницьким тлом; визначили способи формування підприємницького тла уроку географії; ознайомилися з методикою проведення інтерактивної гри «Критерійний покер».
     Зоя Володимирівна Філончук, координатор проекту в Херсонській області, разом з учителями та методистом Комунальної установи «Скадовський районний методичний кабінет» Миколою Миколайовичем Глазуновим, визначили напрями подальшої роботи, а саме – час розробки та впровадження методичних розробок, їх підготовку до публікації.


Немає коментарів:

Дописати коментар