вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Підготовка методистів КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти"

З 06 по 08 жовтня 2015 року в межах польсько-українського проекту «Шкільна академія підприємництва 3», співфінансованого Програмою польської допомоги з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, відбувся тренінг з підготовки методистів КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» до впровадження в навчальних закладах області публікації «Уроки з підприємницьким тлом».
З вітальним словом до учасників тренінгу звернулася Лідія Слободенюк, проректор з навчально-методичної роботи КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», кандидат психологічних наук, доцент.
Любов Гончаренко, обласний координатор проекту, кандидат педагогічних наук, доцент представила основні етапи польсько-українського проекту «Шкільна академія підприємництва», його місце у реалізації компетентнісного підходу у шкільній освіті; ознайомила з метою та завданнями останньої складової проекту – «Шкільна академія підприємництва 3».
Зоя Філончук, обласний координатор проекту, кандидат педагогічних наук окреслила основні етапи в історії Польщі на шляху до демократії «Польща: шлях у 25 років», зазначивши, що досвід Польщі є важливим для розбудови нової України.

Учасники тренінгу з’ясували сутність понять «підприємництво» та «підприємливість», «підприємницька компетентність»; визначили, що необхідною складовою у досягненні успіху є володіння такими компетенціями як ініціативність та підприємливість. Думки учасників жваво обговорювалися під час дискусії в групах «Що означає бути підприємливим?»
07-08 жовтня тренінг продовжили співробітники Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, тренери проекту: Ольга Слюсар, методист з географії, і Оксана Шевченко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології, педагогіки та менеджменту освіти. Вони презентували навчальний посібник «Уроки з підприємницьким тлом». Ольга Слюсар визначила складові програми підготовки вчителів до написання конспектів уроків з підприємницьким тлом, а також ознайомила із технологіями, методами і формами роботи з учнями; методикою створення конспекту. 
 За участі Оксани Шевченко було здійснено аналіз уроку біології, проведеного Тетяною Мороз, учителем біології Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №31; визначені ефективні форми та методи роботи, що формують підприємливість та ініціативність в учнів.
Учасники тренінгу розробили програми підготовки вчителів різних предметів до написання уроків з підприємницьким тлом; визначили, що ефективними формами підготовки вчителів є семінари і тренінги як у курсовий, так і міжкурсовий період. Завершився тренінг проведенням дискусії щодо перспектив імплементації проекту в навчальних закладах Херсонської області.


Немає коментарів:

Дописати коментар